לאחרונה התחלתי להבחין במספר מסעדות שאני בדרך כלל פוקד כי יש הבדל משמעותי במשקל בין מה שרשום בתפריט לבין מה שמגיע לי בתוך בצלחת.
ניגשתי מידית לחיפוש הנושא באינטרנט וגיליתי שאיני יחיד בעניין הנ"ל, למעשה הרשת מלאה באלפי תלונות על מסעדות כאלה או אחרות שמטעות את הסועד בנוגע למשקל הבשר המוגש בצלחת לפנינו. הרי לא נוכל להביא משקל מדוייק כדי לבדוק אם הסטייק במשקל 250 גר' או 350 גר', שלא נדבר על המבורגר נוטף, אז החלטתי לפנות למלצר שלי בנושא זה ולשאול אותו לפשר ההבדלים במשקל, בהתחלה הוא הגיב בבדיחות כי חשב שאני מתלוצץ, אך לאחר זמן מה הבין כי אני רציני החליט להביא את הבוס הגדול, הבוס הגדול התחיל בשלב ראשון לומר לי כי הסיבה להבדלים היא הזרקת מים לבשר שיוצר הבדל בין המשקל המוצהר למשקל בפועל לאחר בישול, לאחר שאמרתי לו שלפי חוק מותר להזריק כ 10% בלבד מים לבשר מוקפא התחיל הבחור לבלבל לי את המוח שאף אחד לא בדיוק בודק את הנושא והכמות בפועל היא הרבה יותר גדולה מ 10% ולהם אין שליטה על כך... והמתין לראות אם אני מרוצה, אבל אז, הפנתי אותו לתפריט המושקע שלהם שבו רשום כי הבשר הינו טרי ומיושן על ידי המסעדה מה שאומר כי מעולם לא הוקפא ולכן כל נושא ההזרקה של המים אינו רלוונטי לנושא. בנקודה זו הוא אמר לי שאם זה לא מתאים לי הוא לא יחייב אותי בסטייק של היום וככה זה יקזז את נושא המשקל החסר של כמה מארוחותי, איני רואה בזאת פיצוי אני רואה בזאת חוסר הגינות כי הרי מה שהוא אומר זה שהוא ימשיך לתת לי משקל פחות מהמוצהר בתפריט. אולי באמת אביא משקל תליה לשקול את הנתח של הבשר בפעם הבאה שאבקר במסעדה שלהם.
אני רואה משקל רב לפרטים הקטנים כגדולים